Samenspel tussen dans en illusie in een adembenemende, vernieuwende vorm van theater.


Jennifer Romen is een jonge, ambitieuze choreograaf die met haar gezelschap Oxygen indruk maakt met uniek visueel werk. Jennifer richtte in 2015 danscrew Oxygen op. De groep won het NK, EK én WK Small Group HipHop. In 2018 won Oxygen het tv-programma Dance As One en kreeg een Golden Buzzer tijdens de auditie voor France Got Talent. In 2020 behaalde de groep de finale van het NBC programma World Of Dance in Amerika. Met de eerste avondvullende theatervoorstelling Delusion stond Oxygen vorig seizoen in ons theater. De show werd door het publiek gewaardeerd met een 9.

In Delusion 2.0 neemt Jennifer het publiek mee in een next level samenspel tussen dans en illusie, in een adembenemende, vernieuwende vorm van theater. Een verbluffende, ontroerende en tot in de puntjes uitgevoerde coming-of-age voorstelling die je raakt. In deze voorstelling maakt Romen opnieuw gebruik van blacklight, schaduwspel en projecties om het publiek ongrijpbare illusies te tonen. Het spannende spel tussen de dansers, het licht en de ongekend strakke choreografieën blazen je omver.

“De jonge choreografe betovert het publiek door te spelen met blacklight, illusies, maskerades, videowanden, filmprojecties, lichtschermen en acrobatische hiphopdans” (Theaterkrant). “J-Lo had gelijk, de choreografie van Jennifer Romen is ongekend strak. In de nog steeds door mannelijke crews gedomineerde hiphopwereld geeft Jennifer Romens Oxygen op welkome wijze tegengas” (Parool).

Juryrapport Inspiratieprijs Prins Bernard Cultuurfonds:
“Haar oog voor choreografie en het overbrengen van haar ideeën op jonge dansers is van ongekend hoog niveau en inspirerend voor eenieder die met haar werkt of van haar werk geniet. Creativiteit en innovatie zijn leidend in haar maakproces”.

Quotes Juryleden NBC World Of Dance:
Ne-Yo: “Wat wij gezien hebben was bewegende kunst, geweldig!”.
Jennifer Lopez: “Ik voelde hoe je zorgde dat iedereen elke beweging goed zou doen. Jij was de maestro van het orkest en het werkte perfect. Het was perfectie!”.
Derek Hough: “Het optreden van Oxygen was met zoveel verschillende dansstijlen zo goed, ontzettend strak gedanst en heel theatraal”.

Choreografie & Creative direction & Regie: Jennifer Romen
Assistent choreograaf: Jody Geijsendorpher
Muziek: Subp Yao

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

TÁR – DRAMA OVER MACHT EN #METOO

Samenspel tussen dans en illusie in een adembenemende, vernieuwende vorm