Hommage aan het Nederlandse theaterlied met muziek én verhalen.


Deze speciale theatereditie van Noordkade Luistercafé staat in het teken van Willem Wilmink. Déze Vuist Op Déze Vuist, Déze Vuist Op Déze Vuist En Zo Klim Ik naar Boven! Maar ook: Hilversum Drie Bestond Nog Niet en Ach, Zou De School Er Nog Wel Zijn: Kastanjebomen Op Het Plein… en liedjes voor de tv-serie De Film Van Ome Willem, voor zanger Herman van Veen en voor Cabaret Don Quishocking.

Willem Wilmink (1936-2003) geldt, samen met Annie M.G. Schmidt, als de belangrijkste schrijver van liedjes en verhalen voor zowel kinderen als volwassenen. Beiden wilden het onderscheid tussen die twee leeftijdsgroepen liever ook niet maken. Werk voor iedereen van 9 tot 99 dus. In het jaar van de twintigste sterfdag van deze Tukker staan we uitgebreid stil bij zijn leven en zijn werk.

Dit is een De Blauwe Kei-productie in samenwerking met Bibliotheek Veghel en Cultuur Haven Veghel. Er is ook een Noordkade Luistercafé Theatereditie op 2 februari (Adèle Bloemendaal) en 3 mei (Robert Long).

Over
Teun Beurskens, Ramon Chatrer en Bas van de Ven, alle drie in 2019 afgestudeerd aan de Bossche Koningstheateracademie, brengen speciaal voor ons theater hommages aan grote auteurs, componisten en vertolkers van het Nederlandse theaterlied. Bij iedere Luistercafé Theatereditie zijn, wisselend in formatie, aanwezig. Samen met cabarethistoricus Frank Verhallen en bibliotheekmedewerker Sonja van den Heuvel duiken zij in het leven en repertoire van de hoofdpersoon en schetsen daarmee een prachtig portret.

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

URBANUS – BIS, BIS, BIS!

Hommage aan het Nederlandse theaterlied met muziek én verhalen. Deze