Hommage aan het Nederlandse theaterlied met muziek én verhalen.


Deze speciale theatereditie van Noordkade Luistercafé staat in het teken van Adèle Bloemendaal. Cabaretière, actrice, zangeres. Geboren als Adèle Hameetman, maar ze treedt op onder de naam van haar eerste man: Bloemendaal dus. Ze maakt grammofoonplaten, speelt in theatergezelschappen en krijgt eigen televisieshows. Maar enorme indruk maakt zij met de onemanshows waarmee zij vanaf begin jaren tachtig optreedt. Dat repertoire zal deze avond, in haar negentigste geboortejaar, centraal staan.

Teun Beurskens, Ramon Chatrer en Bas van de Ven, alle drie in 2019 afgestudeerd aan de Bossche Koningstheateracademie, brengen speciaal voor ons theater hommages aan grote auteurs, componisten en vertolkers van het Nederlandse theaterlied. Bij iedere Luistercafé Theatereditie zijn zij, wisselend van formatie, aanwezig. Samen met cabarethistoricus Frank Verhallen en bibliotheekmedewerker Sonja van den Heuvel duiken zij in het leven en repertoire van de hoofdpersoon en schetsen daarmee een prachtig portret.

Dit is een De Blauwe Kei-productie in samenwerking met Bibliotheek Veghel en Cultuur Haven Veghel. Er is ook een Noordkade Luistercafé Theatereditie op 3 november (Willem Wilmink) en 3 mei (Robert Long).

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

DE ONGEPLUKTE ZUSTERS – Met Ilse Warringa, Plien van Bennekom, Wart Kamps en Rop Verheijen

Hommage aan het Nederlandse theaterlied met muziek én verhalen. Deze