Intrigerende kunstinstallaties over het hier en nu 

De Compagnie presenteert Momentum van Anthony Litjes

Anthony Litjes vertelt verhalen. De maatschappelijk geëngageerde kunstenaar en architect maakt kunstinstallaties die aanzetten tot nadenken. Intrigerende combinaties van materiaal, licht en geluid waarmee hij de huidige tijd onderzoekt, met een vleugje zwarte humor. De expositie Momentum is te zien van 4 september tot en met 16 oktober in de Hal van de Cultuurfabriek aan de Noordkade in Veghel.

Ieder een eigen verhaal

De toeschouwer speelt een belangrijke rol bij het werk van Litjes. “Ons bestaan als mens draait om verhalen en een mooi verhaal blijft boeien,” vertelt hij. “Het schuurt een beetje, zet aan tot nadenken, geeft antwoord of stelt juist vragen. Vertellen kan op allerlei manieren, mondeling, schriftelijk, beeldend. Om een verhaal in je op te nemen moet je er aandacht aan besteden. En met die aandacht maakt de toeschouwer er weer een eigen verhaal van.” 

Rugzak van het leven

God is Empty – The sound of light en When the needle hurts like a hammer zijn kunstinstallaties, machines die een performance uitvoeren. Wat je hiermee doet of kunt is aan jou als toeschouwer. De uitdaging ligt in het kijken, het verhaal zelf samenstellen en daardoor meerdere lagen ontdekken die betekenis geven. 

Het Do you project van Litjes is een uitzondering op de installaties. “Hiermee heb ik getracht om door, hoofdzakelijk met een tekst en item, de confrontatie aan te gaan met de aanschouwer. Het speelt met je ervaringen en rugzak van het leven.”

Praktische informatie

De Hal is onderdeel van het CHV-complex op de Noordkade te Veghel. De tentoonstelling is te zien van 4 september tot en met 16 oktober. De toegang is gratis. Dinsdag t/m zaterdag van 12.00 – 17.00 uur en zondag van 13.00 – 17.00 uur. Parkeren P1, CultuurfabriekDe Compagnie
Kunst + Cultuur
Expositie
Ontspanning
vrijetijdsgenieters

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

PATRICK LAUREIJ – LIVE

Intrigerende kunstinstallaties over het hier en nu  De Compagnie presenteert