Mercy John speelt met zijn fantastische band niet alleen liedjes van zijn albums, maar hij vertelt ook de verhalen achter die liedjes. Over het opgroeien op het platteland, over heimwee voortgekomen uit een beschermde jeugd en over de ernstige ziekte van zijn jongste kind. Maar hij vertelt vooral over de kracht van de liefde en zijn passie voor het schrijven van muziek.


Door zijn werk als co-writer aan de enorme hit Roller Coaster van Danny Vera, heeft Mercy zijn naam inmiddels gevestigd in de Nederlandse Americana muziekscene. Hij krijgt veel complimenten voor de sfeer van zijn liedjes en de boodschap in zijn teksten. Zowel zijn debuutalbum This Ain’t New York als het vervolg Let It Go Easy kregen van de Nederlandse pers en publiek unaniem lovende recensies.

QUOTES

  • “Zijn akoestische spel, die gierende gitaren, dat altijd strakke tempo, die grootse dynamiek, die warme stem, die meehuilende lapsteel en als schouder dienstdoende Hammond, die oprechtheid in zijn woorden vol zelfkritiek - het is om te janken zo mooi” (OOR magazine).
  • “Luister naar de subtiel in elkaar gevouwen instrumentaties, de gelaagde vocalen en de discreet huilende pedal-steel-gitaren van het titelnummer, en weet dat het goed is” (Volkskrant).
  • “Dit album spreekt nog meer aan. En hoewel dynamischer en meer gelaagd dan voorheen staat werkelijk iedere noot op zijn plek en zijn ze ook allemaal raak. Je kan met recht zeggen dat Mercy John de beste Americana artiest is uit ons land is met een onbegrensd talent” (Musicmaker magazine).
  • “Wat een plaat! Wederom doet de Brabander niet onder voor Jason Isbell. Ga ze zien als ze in de buurt zijn” (Altcountry.nl).De Blauwe Kei, theater aan de Noordkade
Kunst + Cultuur
Buitentheater
Muziek