Wat gebeurt er als de relatie tussen een ouder en een kind langzaam maar zeker ontmanteld wordt?


Een moeder raakt haar kompas kwijt. Haar kind gaat op zoek naar de gebruiksaanwijzing. In de mist, in de hilariteit, in het verdriet en soms ook in de wanhoop. Ergens in een tijdmachine vinden ze elkaar en komen ze dichter bij elkaar dan ooit.

In een persoonlijke, muzikale, troostrijke en grappige voorstelling wordt de kant van een dementerende ouder en die van haar dochter belicht. Madeleine Matzer liet zich voor deze voorstelling inspireren door haar persoonlijke zoektocht, toen zij moest leren omgaan met de ziekte van haar eigen moeder. Je Kunt Me Gerust Een Geheim Vertellen is speciaal voor theaterliefhebbers, naasten, zorgprofessionals en mantelzorgers.

Vorig seizoen was deze voorstelling ook in ons theater te zien, deze werd gewaardeerd met een 9,3!

“Er wordt vaak over dementie geschreven als een gruwelijk proces. Er zitten vreselijke aspecten aan, maar ik vond het ook een wonderschoon proces”, aldus Madeleine. “Het is dan ook geen zware voorstelling, wel een die ontroert”.

Na de voorstelling is er een nagesprek met als thema: Hoe is het om iemand die nog leeft, stukje bij beetje kwijt te raken? Kun je die persoon dan nog terugvinden? En zo ja, waar en hoe?theater aan de Noordkade – de blauwe kei
Kunst + Cultuur
Voorstelling

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

MARTIJN CRINS – MESTHOOP

Wat gebeurt er als de relatie tussen een ouder en