Een prachtig portret over een man in zijn laatste dagen, die een onverwacht besluit neemt.


Londen, 1953. Acteur Bill Nighy schittert als de ware Britse ‘gentleman’ Mr. Williams, een rechtlijnige maar eenzame kantoorklerk. Hij rouwt al enige tijd om zijn overleden echtgenote, heeft geen goed contact met zijn zoon en laat het leven aan hem voorbijrazen. Wanneer hij te horen krijgt dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft, herontdekt hij zijn levenskracht en gaat op zoek naar een manier om de wereld iets mooier achter te laten.

Dit ontwapenende drama is gebaseerd op de Japanse film Ikiru van Akira Kurosawa, opnieuw bewerkt door schrijver Kazuo Ishiguro (bekend van bestsellers als Never Let Me Go en The Remains Of The Day) en geregisseerd door Oliver Hermanus (Moffie, Skoonheid). De hoofdrollen worden gespeeld door Bill Nighy (Love Actually) en Aimee Lou Wood (Sex Education).

“Wat is een goed leven? In Living krijgt die vraag een bedachtzame en warmbloedige behandeling. Bill Nighy, de Britse acteur die het understatement tot kunst heeft verheven, speelt een van zijn mooiste rollen” (Volkskrant).
“Living is een prachtig, melancholisch verhaal over de wedergeboorte van een man die zichzelf lang geleden al had opgegeven” (Trouw).
“Bill Nighy speelt de rol van zijn leven in Living, een ijzersterke remake van Akira Kurosawa's klassieker Ikiru” (NRC).
“Er zijn van die films waar je eigenlijk nog nooit van gehoord had, maar die onverwacht en onmiddellijk je hart binnensluipen. Living doet dat” (geekster.be).
“Living: hoe een grijze pennenlikker je zin geeft om te leven” (demorgen.be).
“Living is ontroerend op de beste manier mogelijk, onderkoeld waar nodig, afwisselend subtiel en melodramatisch, maar het is een cocktail die perfect gedoseerd is en perfect werkt” (moviemeter.nl).

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

DOE EENS LIEF – MAAS THEATER EN DANS

Een prachtig portret over een man in zijn laatste dagen,