Een ode aan de liefde na een scheiding.


Zoals bij al haar voorstellingen gebruikt Laura van Dolron zichzelf ook voor De Uitnodiging als menselijk laboratorium. Genadeloos openhartig en nieuwsgierig onderzoekt ze de wereld via zichzelf en zichzelf via de wereld. Grote vragen maakt ze klein door ze op zichzelf te betrekken en het meest persoonlijke wordt universeel door de poëtische, herkenbare manier waarop zij het beschrijft. Een helend ritueel met humor.

Laura maakte in 2021 de voorstelling Geen Verhaal, over haar scheiding. In De Uitnodiging is haar nieuwe liefde het onderwerp. Het is een feel-good voorstelling voor getekende mensen. Het gaat over je hart openen. Nog een keer. En nu echt helemaal. Een ode aan haar geliefde en alle mensen die ondanks bindings- en verlatingsangst de sprong weer wagen.

Over Laura
Laura van Dolron creëerde haar eigen genre stand-up philosophy. Ze wil niet spelen maar helen, niet doen alsof, niet meer praten tegen maar mét een publiek. Van Dolron opent haar hart en zegt wat we niet durven zeggen. De theaterzaal wordt een plek waar mensen samenkomen om zichzelf in de ogen te kijken: eerlijk, open en met liefde in plaats van angst. Alle maskers af.

“Een intimiteit die je soms de adem beneemt” (Volkskrant).
“Van Dolron durft haar liefde te delen, schaamteloos eerlijk, dikwijls in prachtig proza vol tegendraadse logica. Omdat het belangrijk is” (Parool).
“Je zou elke soms terloops gemaakte opmerking binnen deze productie willen inlijsten” (Leeuwarder Courant).
“Openhartig, grappig, intelligent en zó dichtbij dat het publiek met haar mee ademt” (Theaterkrant).
“De Uitnodiging is een verkenning van geluk en liefde, en geestig en hartverwarmend” (NRC).

Concept tekst: Laura van Dolron
Van en met: Laura van Dolron en Mark Kulsdom
Productie en licht: Maartje Simons

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

MEES KEES – OP KAMP

Een ode aan de liefde na een scheiding. Zoals bij