Muziektheater over liefdesverdriet en de kunst van ongelukkig zijn.


Jack Wouterse en accordeonduo Toeac brengen theater en muziek samen in een verhaal dat is geïnspireerd op het eeuwenoude verhaal van Orpheus en Euridice.

Tuur (Jack Wouterse), een man in de herfst van zijn leven, wordt met loeiende sirenes naar de IC gebracht. Terwijl het ziekenhuispersoneel vecht voor zijn leven, wordt Tuur teruggeslingerd in de tijd, naar zijn jaren als jonge vent. De tijd waarin hij een amour fou beleefde met Meie. Het was een korte, maar intens gelukkige periode vol liefde, drank en eindeloze vrijpartijen. Ze wisten het destijds zeker: zij zouden samen honderd worden. Maar toen sloeg het noodlot genadeloos toe. Meie stierf in Tuurs armen. De beoogde trouwdatum werd haar sterfdag. Nu Tuur veertig jaar later zelf balanceert tussen leven en dood, daalt hij af naar de Onderwereld om zijn betreurde geliefde te zoeken. Als hij haar vindt, besluit hij haar tegen de regels in mee naar huis te nemen. Om dat voor elkaar te krijgen moeten Tuur en Meie een onmogelijke opdracht uitvoeren.

Bloedkoraal is muziektheater over het dodelijk gif dat liefdesverdriet heet. Maar het is ook een troostrijk verhaal over de kunst van het ongelukkig zijn. De accordeons van Toeac, de muziek van Anthony Fiumara (en een vleugje Bach), de tekst van Peer Wittenbols en de regie van Ria Marks hebben een gelijkwaardig aandeel in de voorstelling, ze gaan met elkaar een spannende interactie aan. Ria Marks: “Met de fysieke inspanningen van Toeac om kreunende, snerpende, vileine maar ook melodieuze geluiden uit de accordeons te halen, profileert het duo zich op een organische manier als acterende musici.”

Over Toeac
Reneé Bekkers en Pieternel Berkers vormen sinds 2002 het accordeonduo Toeac. Toeac behaalde prijzen op internationale muziekfestivals en geeft concerten in binnen- en buitenland. Renée en Pieternel werken onder andere samen met schrijvers, beeldend kunstenaars, documentaristen en dansers. Het duo produceerde zelf de voorstellingen Toeac Pictures, Moving Rhythms, Pas De Deux, Fairly Tales en De Paraplu.

Jack Wouterse
Jack Wouterse begon als clown in het circus van Sjoukje Dijkstra. Via regisseur Johan Doesburg kwam hij in het theater terecht en van 1999 tot 2017 was hij te zien bij het RoTheater in onder andere De Zere Neus Van Bergerac en de theaterhits Walden en ZIN met Arjan Ederveen. Hij speelde in tal van films waaronder de klassiekers Lang Leve De Koningin en Suzy Q, waar hij een Gouden Kalf voor kreeg. Bovendien is Jack een graag geziene gast in populaire tv-series als Dokter Tinus en Baantjer.

Concept, muziek: Pieternel Berkers, Renée Bekkers
Spel: Jack Wouterse regie: Ria Marks
Dramaturgie: Martine Manten
Tekst: Peer Wittenbols
Compositie: Anthony Fiumara
Decor, scenografie: Catharina Scholten
Kostuums: Kim Rombouts
Lichtontwerp: Isabel Nielen
Techniek: Jouke Seisveld, Rutger Bouwman, Jannes Noorman

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

FLIP NOORMAN – ZINGT TOM WAITS

sergiogridelli.nl Muziektheater over liefdesverdriet en de kunst van ongelukkig zijn.