De Compagnie heeft weer een prachtige nieuwe expositie namelijk: HUIS, objecten en installaties van Elsbeth Doorenbos en Hélène Rosenmöller. Deze expositie is te zien van 29 oktober t/m 17 december op de Noordkade Veghel.


Een huis is niet eenduidig, het herbergt vele geheugens en gedaantes.

Heeft het lichte vertrekken,

draagt het de geur van schoon linnen, staat er warm eten op tafel,

klinken de geluiden vertrouwd, oost west thuis best

Alle ruiten waren uit de sponningen en gebarsten. Ik zag armzalig dood riet in bossen naar beneden hangen uit de gebroken plafonds die de hemel hadden voorgesteld. Ik keek het huis diep in de doodzieke keel.

Het was of het ook aldoor komedie had gespeeld en zich nu pas liet zien zoals het in werkelijkheid altijd was geweest: een hol, tochtig brok steen, inwendig vol afbraak en vuiligheid. (Het behouden huis, W.F. Hermans)

Hoe bevat je een huis?

Als je erachter komt dat niets blijft duren, kan je het proberen vast te houden, het verstrijken van de tijd trachten te bezweren. Wij onderzoeken en archiveren herinneringen, geven ze opnieuw vorm, ontdekken onbestemde gebieden en tussenwegen die leiden tot een ander zicht.

Wij zijn bewaarders,

wat we vastgelegd en verbeeld hebben, komt samen

in zeven vertrekken.

Het huis in ons hoofd

Een meer dan dertigjarige samenwerking leidde tot diverse tentoonstellingen, projecten in scholen en zorginstellingen, werken in opdracht en tijdelijke projecten in de openbare ruimte.De Compagnie
Kunst + Cultuur
Expositie

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

JOOST OOMEN – ALLE DICHTERS HEBBEN GOUDEN HELIKOPTERS

De Compagnie heeft weer een prachtige nieuwe expositie namelijk: HUIS,