Grappig en onnavolgbaar als altijd en misschien wel herkenbaarder dan ooit.


Toen Henry van Loon zijn hond Jannie kreeg, brak niet lang daarna een wereldwijde pandemie uit en zat hij ineens permanent binnen met die nerveuze joekel. Midden in die pandemie werd vervolgens zijn dochter geboren. Het plaatje was compleet: 1 relatie, 2 stiefkinderen, 1 hond, 2 impulsaankoop-konijnen, 1 baby, 0 x ongestoorde seks. Samen. In 1 huis. 2 jaar lang. Dag in dag uit. Uur na fucking uur. Een zware tijd, dat zeker. Maar ook een tijd voor bezinning. Tijd om na te denken wat hij eigenlijk écht wilde. En weet je wat dat was? Weg! Terug naar het theater. Gewoon zoals vroeger. Mannen onder elkaar. Of vrouwen onder elkaar. Of mannen onder vrouwen. Of vrouwen onder vrouwen. Of personen onder elkaar. Nou ja, je begrijpt het. Hoe dan ook: het huis uit. Deel je dat gevoel? Kom dan ook! Bel de oppascentrale.

De voorstelling stond vorig seizoen ook in ons theater en werd door ons publiek gewaardeerd met een 8,3.

Over
Cabaretier, acteur en zanger Henry van Loon begon zijn carrière bij Comedytrain als stand-up comedian. Hij was te zien bij Kopspijkers, Koppensnellers en Draadstaal, en was te beluisteren bij Spijkers Met Koppen. Hij had rollen in diverse films en tv-series en werd geroemd om zijn rol als conciërge Volkert in De Luizenmoeder. Maar bovenal is Van Loon een buitengewoon scherpe cabaretier die volgens het Parool “steeds beter wordt”. In deze voorstelling zoomt Henry in op zijn spiksplinternieuwe levensfase waarin een pup en het gezin centraal staan.

Spel: Henry van Loon
Tekst: Henry van Loon, Rik van den Bos
Regie: Peter van de Witte
Decorontwerp: Dieuweke van Reij
Muziek: Jan & Keez Groenteman
Lichtontwerp: Bart van den Heuvel

“Van Loon overtuigt met kwetsbaarheid, meligheid en absurdisme” (NRC).
“Het vaderschap is een dankbaar thema voor Henry van Loon en zijn rake typeringen” (Volkskrant).
“Cabaretier Henry van Loon worstelt in het moeras dat ouderschap heet. Jannie the Showdog bewijst andermaal dat Henry van Loon (40) een geweldige performer is” (Parool).
“De ongemakken en de vreugde van het ouderschap. Bonte amusementsavond” (Theaterkrant).theater aan de Noordkade – de blauwe kei
LEISURE

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

CHRISTEL DE LAAT – EN DOOR!

Nederland, Apeldoorn, 2022 Henry van Loon, ‘Jannie the Showdog’, Theater