Muzikale, eclectische mix van (neo-)klassiek, wereldmuziek en jazz.


Vergeet alle vooroordelen over klassieke muziek. Muziekensemble Fuse gooit het over een andere boeg. De stijl van de zes vrienden prikkelt en schuurt; de vonken vliegen ervan af. Fuse staat garant voor een paar nieuwe én oude muzikale liefdes.

Het perfect op elkaar ingespeelde zestal weet in dit nieuwe concert zijn achtergronden in klassiek en jazz om te zetten in een muzikale wereld die je alleen bij Fuse kunt vinden. Het brengt unieke, voor het ensemble geschreven muziek van een enerverende generatie (inter)nationale componisten samen met inspiratiebronnen als Miles Davis of Maurice Ravel. Van prachtige melodieën tot rauwe improvisaties; de groep weet de veelzijdigheid van zijn bezetting maximaal te benutten en zich op die manier steeds weer te vernieuwen.

“Fuse heeft dat geheimzinnige méér”, schreef het NRC. “Onmisbaar voer voor de muzikale omnivoor; met muziek van Fuse, Joey Roukens, Thomas Beijer, Bryce Dessner en anderen”.

Fuse is winnaar van de Edison Klassiek Publieksprijs en sinds 2015 de huisband van tv-programma Podium Klassiek/Witteman. Onlangs verscheen het vierde album Mikrokosmos.

“Virtuoos, technisch begaafd en vooral tot op het merg muzikaal” (Haarlems Dagblad).
“Fuse staat synoniem voor muzikaal avontuur” (Klassieke Zaken).
“Fuse heeft dat geheimzinnige méér” (NRC).

Adriaan Breunis: altviool
Daniel van Dalen: drums
Emma van der Schalie: viool
Julia Philippens: viool
Mascha van Nieuwkerk: cello
Tobias Nijboer: contrabas

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

MERIJN SCHOLTEN – TEAM SOLO

Muzikale, eclectische mix van (neo-)klassiek, wereldmuziek en jazz. Vergeet alle