Prachtige ode aan de muziek én de excentrieke muzikant zelf.


De afgelopen jaren bouwde zanger en kleinkunstenaar Flip met zijn band De Noormannen een reputatie op als vreemde eend in de bijt: creatieve arrangementen, scherpe, soms vervreemdende teksten en hele stukken onheilspellend spoken word. Als je Flip met iemand moest vergelijken, dan het beste met Tom Waits. Het was dan ook wachten tot Noorman, na zijn succesvolle tournee met het werk van Leonard Cohen, zijn andere grote held terug naar Nederland zou brengen.

Flip Noorman Zingt Tom Waits (in het Nederlands) wordt een avond waar Noorman op zijn eigenzinnige manier de dronken pianoballades en het dumporkest naar het theater brengt. Hij bewees al een begenadigd vertaler van het werk van Cohen te zijn; in dit programma doet hij er nog een schepje bovenop en zal alles in het Nederlands te horen zijn. Flip zingt Waits… Hijs dat vod!

“Tom Waits heeft een stem die klinkt alsof hij geweekt is in een vat bourbon, maandenlang uitwaaide in een rokerij en dan naar buiten is gebracht om met een wagen te overrijden” (Daniel Durchholz).

Flip Noorman: “Uitdaging geaccepteerd”. Flip Noorman won de Annie M.G. Schmidtprijs 2022, de prijs voor Beste Nederlandstalige Theaterlied van het jaar, met het lied Ze Weten Wie Je Bent uit zijn theaterprogramma Love It.

Over
Thomas Alan (Tom) Waits is een iconische Amerikaanse musicus, acteur, songwriter en componist. Hij werd geboren op 7 december 1949 in Pomona, Californië. Zijn muziekstijl wordt vaak omschreven als een unieke mix van blues, jazz, rock en cabaret, met teksten die vaak poëtisch en surrealistisch zijn. Gedurende zijn lange en veelzijdige carrière heeft Waits een indrukwekkend oeuvre opgebouwd en is hij uitgegroeid tot een invloedrijke figuur in de Amerikaanse muziekwereld.

“Flip Noorman brengt gedurfde ode aan het natuurverschijnsel Tom Waits. Gaat dat zien, step right up, want dichter bij Tom Waits kom je niet meer” (Theaterkrant).
“Flip Noorman zingt Tom Waits is meer dan een ode aan de muziek van Tom Waits. Het is een eerbetoon aan deze excentrieke muzikant. De teksten zijn echt prachtig hertaald en de vertolking ervan heeft mijn waardering van Noorman en Waits naar een hoger niveau getild” (Theaterparadijs).

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

BUURMAN & BUURMAN – GAAN VERHUIZEN

Prachtige ode aan de muziek én de excentrieke muzikant zelf.