Een monumentale aluminium zeppelin van tien meter boven je hoofd. Je kijkt en blijft kijken. Met dit werk toont Joran van Soest bij de Compagnie in Veghel zijn intense verlangen om dichter bij de ander te komen. De expositie How does one relate to the world is van 5 september tot en met 17 oktober te zien in de Hal van de Noordkade.


Joran van Soest (1994) studeerde in 2018 af aan de kunstacademie AKV St. Joost in Den Bosch. In 2020 had hij een eigen overzichtstentoonstelling in het Noordbrabants Museum en in 2021 stond zijn werk centraal tijdens het Amsterdam Art Gallery Weekend. In zijn werk toont hij de dualiteit van het bestaan: wie ben jij in relatie tot een ander. Hij vermengt diverse kunsttechnieken en creëert collages en sculpturen. Hierin zijn onder meer zeppelins, mensfiguren en menselijk verlangen verwerkt.

Praktische informatie

De Hal is onderdeel van het CHV-complex op de Noordkade te Veghel. De tentoonstelling is te zien van 5 september tot en met 17 oktober. Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 – 17.00 uur, zondag van 14.00 – 17.00 uur. Parkeren bij P1, Cultuurfabriek.De Compagnie
Kunst + Cultuur
Expositie