Een brutale, beeldende en fysieke ode aan lief zijn.


In Doe Eens Lief wordt de kunst van het lief doen beoefend. Met weinig woorden en veel klimmen, vallen, tekenen, ruziemaken, dansen en botsen. Want hoe maak je ruzie met je lievelingsknuffel? Wanneer zeg je sorry? En kun je van een monster houden?

Twee spelers creëren samen een wereld vol kleine ruzies en grote goedmaakpogingen. In een wit decor laten ze live animaties tot leven komen. Ze tekenen een stip, een mug, een boot, een droom, een monster of een eindeloze zee. Zo snel als ze rennen en struikelen, zo snel is de wereld die ze hebben gemaakt ook weer weg. Om vervolgens weer een nieuwe wereld te creëren waarin ze kunnen verdwijnen.

Na-programma
Na afloop van de voorstelling is er een interactief na-programma van de spelers met het publiek.

Makers over Doe Eens Lief
Sara Giampaolo en Anne Fé de Boer: “We roepen dagelijks tegen kinderen dat ze wat liever moeten doen. Tegen elkaar, tegen ons, tegen de wereld. Als je als kind leert hoe je echt van iemand of van iets moet houden, kan je dat later als volwassene hopelijk ook nog. Om echt te leren houden van, moet je ook leren ruziemaken. En ontdekken dat monsters bij het leven horen en dat het misschien soms best lekker is om van je monsters te gaan houden. Dit gegeven leek ons interessant om met en voor kleintjes te onderzoeken en vervolgens te vertalen naar hun belevingswereld.”

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

NOORDKADE LUISTERCAFÉ THEATEREDITIE – ROBERT LONG

Een brutale, beeldende en fysieke ode aan lief zijn. In