Een voorstelling met poppen, visuele poëzie en humor. Naar het boek Het Land Van De Grote Woordfabriek.


Hoe kun je met de woorden die je hebt vertellen wat je wilt? En wat zeg je eigenlijk tussen de regels door? De Stille Kletsmajoor toont de kracht van woorden. 

Flo woont in een land waar bijna niet gesproken wordt. De mensen zijn er zuinig op hun woorden, want die kosten handenvol geld. In dit land moet je woorden kopen in een fabriek en héél voorzichtig inslikken. Pas dan kun je ze proeven en uitspreken. Heel soms dwarrelen er woorden door de lucht. Flo heeft er met zijn netje drie gevangen. Hij is op zoek naar liefdevolle woorden, voor een heel bijzonder iemand. Zij is alle mooie woorden van de wereld. Maar die woorden kan hij niet betalen; ze kosten een vermogen.

Kom kijken naar een vindingrijke wereld die letterlijk is opgebouwd uit letters en woorden. Met poppen waar je uren naar kunt turen.

De voorstelling is geïnspireerd op het prentenboek Het Land Van De Grote Woordfabriek van Agnès de Lestrade en Valeria Docampo. Na afloop van de voorstelling is dit prentenboek verkrijgbaar.

Weetjes
- Met De Stille Kletsmajoor won Marlyn Coetsier in 2022 de Zilveren Krekel in de categorie meest indrukwekkende podiumprestatie.
- Marlyn Coetsier bespeelt eveneens poppen in tv-programma’s als De Boterhamshow, Klokhuis en Woezel & Pip – Allemaal Vriendjes.
- Van de makers van Meneertje Meer (winnaar Zilveren Krekel 2018) en In De Kelder Staat Een Huis (winnaar Zilveren Krekel 2019).
- Geschikt voor doven en slechthorenden.

“Poëtisch liefdesavontuur in prachtig uitklapdecor” (Theaterkrant).
“Visueel is De Stille Kletsmajoor een pareltje, en het open en vrolijke spel (inclusief gebarentaal, geheel in lijn met de woordloze thematiek van deze voorstelling) van Coetsier, maakt dat de drieplussers volledig opgaan in deze half uur durende romance – die toont hoe de liefde zowel taal als afkomst overwint” (Theaterkrant).
“Om in en uit te zoomen wordt er gespeeld met (soms live-)geprojecteerde beelden en poppen in verschillende afmetingen” (Theaterkrant).
“Het is bijna te veel wat Marlyn Coetsier ons voorschotelt. Laag op laag bouwt ze haar verhaal op, verzorgd en zorgvuldig, soepel schakelend tussen personages en publiek. Altijd soeverein meester van de situatie.”

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Livemuziek Afzakkerij: Screaming Billy

Een voorstelling met poppen, visuele poëzie en humor. Naar het