Een poppen- en muziektheatervoorstelling over de kracht van verbeelding.


Het verhaal speelt zich af tijdens de donkerste momenten van de Tweede Wereldoorlog. Het is een voorstelling over kleine mensen die grootse daden verrichten. Over hoop en wanhoop. Over licht in de duisternis. En over een geschiedenis die actueler is dan ooit.

Op een herfstige oktoberdag in 1941 wordt de grootvader van het Joodse meisje Manasse voor haar ogen doodgeschoten door een SS’er. Zomaar. In het streven haar grootvader dicht bij zich te houden, trekt Manasse zijn jas aan. Dan doet ze een bijzondere ontdekking: in een verborgen jaszak vindt ze een pop van een prins. De pop komt tot leven en laat het meisje in de voetsporen van haar opa treden: Manasse wordt poppenspeler.

In een poging de weeskinderen in de overvolle getto van Warschau hun ellende even te laten vergeten, treedt Manasse voor ze op. Maar dan eist een SS’er dat het meisje ook voor de Duitse soldaten gaat spelen. Met de prins aan haar zijde komt Manasse in het hol van de leeuw. En daar ontdekt ze dat verzet vele vormen kent.

Deze voorstelling is geschikt voor kinderen (vanaf 10 jaar) en volwassenen.

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

PERSONA NON GRATA – SOCIAAL ONGEMAK EN OUD ZEER

Een poppen- en muziektheatervoorstelling over de kracht van verbeelding. Het