Verzellenberg laat het plezier in experimenteren en spelen met vorm en materiaal zien in de serie Paperworks. Dat spelen blijkt voor hem een serieuze zaak: een onderzoek naar de grenzen van materialen en de ambachtelijke uitdagingen van grafisch werk. Een verkenning ook naar de essentie van het beeld. Hoe kunnen vereenvoudiging en verstilling de zeggingskracht van het kunstwerk versterken?


‘De mislukking van vandaag is de inspiratie van morgen’.

Het hergebruiken van allerlei soorten papier is aanvankelijk een extra dimensie in zijn grafisch werk. Reliëf, gebruik van pure pigmenten, andere toevoegingen in de inkten en de samenstelling van het papier dragen bij aan het uiteindelijke resultaat. Zo wordt het gerecycled papier al snel een zelfstandig medium. De verleiding van pure pigmenten kan daarbij niet worden weerstaan. In de serie Paperworks ontstaat op verschillende ondergronden heel divers werk met een driedimensionaal karakter.

‘Kijken was altijd mijn eerste inspiratie. Kijken naar mensen, landschappen, lichtval, kleurencombinaties, en natuurlijk andere kunst. Een kijker heeft veel te zien…’

Die beleving in beeld en vorm uitdrukken is een levenslange passie voor Guus Verzellenberg. Hij begon zijn kunstzinnige loopbaan in zijn studententijd als anatomisch tekenaar, in de loop van de jaren heeft hij zich meer toegelegd op vrijere vormen van beeldende expressie. Die vrijheid uit zich in een veelzijdig oeuvre.

Praktische informatie
De Afzakkerij is onderdeel van het CHV-complex op de Noordkade te Veghel. De tentoonstelling is te zien van 27 januari tot en met 23 april 2023. Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 – 17.00 uur en zondag van 14.00 – 17.00 uur. Parkeren P1, CultuurfabriekDe Compagnie
Kunst + Cultuur
Expositie
vrijetijdsgenieters

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER – MET MAARTJE VAN DE WETERING, MARIE LOUISE STHEINS E.A.

Verzellenberg laat het plezier in experimenteren en spelen met vorm