Verpletterende debuutfilm over de twaalfjarige Dalva, die moet leren dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht.


Dalva is niet zoals andere twaalfjarige meisjes. Ze gedraagt en kleedt zich als een volwassen vrouw en woont alleen met haar vader. Tot de politie hun huis op een avond binnenvalt en haar onder jeugdbescherming plaatst. Dalva snapt totaal niet waarom ze zo ruw van haar vader wordt weggerukt. Met hulp van haar kamergenoot Samia en haar begeleiders in de opvang zal Dalva moeten leren om weer kind te worden. Gaandeweg begint ze dankzij hen te begrijpen dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht, en dat ze een heel ander trauma te verwerken heeft dan de plotselinge breuk. Dalva is het verpletterende regiedebuut van Emmanuelle Nicot, die na de wereldpremière in Cannes alom geprezen werd voor de subtiele en oprechte manier waarop ze een zeer shockerend onderwerp heeft verfilmd.

De film Dalva won onder andere de FIPRESCI-prijs op Cannes 2022 en de publieksprijs van IFFR (Rotterdam Film Festival).

“Dalva toont de moeilijke en onvoorspelbare weg terug na incest. Actrice Zelda Samson wordt gelauwerd als rijzende ster. Terecht: haar vertolking, tussen gefetisjiseerde vrouw en onschuldig kind, is van een zeldzame nuance en veelzijdigheid” (demorgen.be).
“Meeslepende, maar ook een gedurfde en confronterende film” (De Morgen).
“Regisseur Emmanuelle Nicot maakt indruk” (Bruzz).
“Nicot behoort tot de nieuwe talenten van de Belgische cinema” (De Standaard).

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

Verpletterende debuutfilm over de twaalfjarige Dalva, die moet leren dat