Magisch poppenspel, dans en spel transformeert het thema eetstoornissen in een duister en poëtisch sprookje.


Dis Order is een psychologisch drama over eetstoornissen, geïnspireerd op de dagboeken van Cat Smits en het wetenschappelijk onderzoek van Marlies Rekkers, de psycholoog van Smits. De voorstelling is deels autobiografisch en combineert spel, poppenspel en dans met filmbeelden. Deze combinatie maakt dat het publiek op aangrijpende wijze wordt meegenomen in de innerlijke strijd die ieder mens in meer of mindere mate kent; het gevecht tussen licht en duisternis.

Mia en Anna ontmoeten elkaar. Er ontstaat een innige vriendschap waarin Anna Mia helpt zich af te schermen van pijnlijke herinneringen en de hardheid van het dagelijks leven. Maar gaandeweg ontpopt Anna zich tot een dominante en terroriserende aanwezigheid in Mia’s leven. Mia komt gevangen te zitten in een grimmig spel dat Anna met haar speelt. De enige uitweg voor Mia lijkt het besef dat zij Anna misschien wel zelf gecreëerd heeft, dat zij Anna zelf is.

Over
Cat Smits maakt haar eigen poppen. Zij specialiseerde zich in het maken van flexibele schuimrubber poppen. Haar poppen zijn niet alleen visueel bijzonder mooi, ze ontwerpt ze ook op spelmogelijkheden. Daarmee worden haar poppen werkelijke personages waarin je gelooft en waarmee je je verbindt. Ook de poppen in Yuto En De Boom, de voorstelling die vorig seizoen in ons theater te zien was, werden gemaakt door Cat.

Regie, spel, poppen: Cat Smits
Psycholoog, psychomotorisch therapeut, PhD kandidaat: Marlies Rekkers
Documentairemaker: Sunny Bergman
Decorontwerp, kostuum: Elze van den Akker
Video-ontwerper, camera: Thomas Brand
Tekst: Christine Otten en Cat Smits
Wetenschappelijke dramaturg: Dr. Maja Hertoghs
Componist: Wim Selles
Lichtontwerp: Mark Verhoef
Technisch ontwerp: Jan Sol
Eindregie: Frances Sanders
Regie-assistent, understudy: Lisa Kasman

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

DE ONGEPLUKTE ZUSTERS – Met Ilse Warringa, Plien van Bennekom, Wart Kamps en Rop Verheijen

Magisch poppenspel, dans en spel transformeert het thema eetstoornissen in