Sketches, liedjes, tweestemmige zang en virtuoos pianospel.


Beth & Flo zijn twee klassiek geschoolde pianistes die cabaret combineren met klassieke muziek. De tweede voorstelling van dit enthousiaste duo is persoonlijk en doet soms een beetje pijn. De pianomuziek van grote componisten als Rachmaninov, Scriabin en Bach zorgt voor knetterend vuurwerk van vier handen op één vleugel en misschien, als het nodig is, voor troost. De eerste voorstelling van Beth & Flo was vorig seizoen in ons theater te zien en werd door ons publiek gewaardeerd met een 8,6.

Jij hoort ‘m toch ook? Die stem in je hoofd, die fluistert, buldert, dramt. De stem die kleuterdeuntjes zingt op een tergend trage beat. Hij geeft genadeloos kritiek of laat je wegdromen van de werkelijkheid. Beth & Flo horen hem elke dag en ze zouden hem het liefst negeren, door keihard Rachmaninov te spelen of een razendsnelle etude van Chopin. Nee, liever het gesprek met die stem niet aangaan. Liever een ander onderwerp, alsjeblieft.

Over
Over hun eerste voorstelling Niet Wat Je Denkt schreef Theaterkrant hoe de pianistes “vrolijk, levendig en met aanstekelijk enthousiasme” bewijzen dat klassieke muziek niet stoffig is. Tijdens de finale van het AKF in 2020 prees de jury hen als “een veelbelovend cabaretduo dat klassieke muziek knap weet te combineren met prachtige scènes”.

Tekst, muziek en spel: Elsbet Remijn en Claudette Verhulst
Regie: Joost Spijkers

Activiteit


Mogen we je een suggestie doen?

MARGÔT ROS – BRABANTSE NACHTEN ZIJN LANG

Sketches, liedjes, tweestemmige zang en virtuoos pianospel. Beth & Flo