Licht door de bladeren. De takken van de boom verbonden met de grond, de bomen onder de grond verbonden via het schimmelnetwerk. Onzichtbaar. Verbindingen in de natuur, tussen mensen en de natuur. Bart Ensing haalt deze natuur naar binnen in de betonnen Wiebenga silo aan de Noordkade. Het werk is ter plekke gemaakt.


Ensing maakt kunst met en in de natuur. Hij begon met sculpturen van in de natuur gevonden hout, organisch vormgegeven. Maar sinds enige jaren maakt hij ook installaties, vaak buiten, in de natuur. Bijvoorbeeld honderden draden in bomen. Een intrigerend, meditatief beeld dat mensen anders naar bomen laat kijken. Als hij er licht aan toevoegt wordt het sprookjesachtig.

Ensing hangt bomen en takken op, spant wortel- en schimmeldraden en creëert zo een bijzondere ervaring. Hij maakt zichtbaar wat onzichtbaar is, relaties die we niet zien, of die er misschien ook helemaal niet zijn? Schimmels die verbindingen leggen, die tekeningen maken in sculpturen. Figuren die opdoemen uit de schaduw. Hij gebruikt de hoogte van de silo’s, het donker, speelt met licht en schaduw. Het werk moet ter plekke ontstaan, locatie-specifiek. Het werk is deels groot en tijdelijk, maar ook klein en poëtisch, voor op de kast of aan de muur. Opgediend met een vleugje humor.

Openingstijden Expositie
Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. 
Zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Bekijk voor meer informatie de website van De Compagnie.Bart Ensing Schemerwerelden
Kunst + Cultuur
Expositie
Verlengde Noordkade 10-12
5462 EH, Veghel

Directions